Terug naar activiteiten   26ste Vlaamse Ardennendag 

Homepagina vzw De Buizerd 

Zondag 27 april 2003

Dit jaar is de Vlaamse Ardennendag aan zijn 26ste editie toe. Deze laatste zondag van april staat synoniem voor de flora op zijn mooist : slanke sleutelbloem, bosanemoon, boshyacinth, donkere ooievaarsbek, gevlekte aronskelk... zijn slechts enkele van de vele voorjaarsbloeiers die ons opwachten.

Om 09.00H worden we verwacht aan de kerk van Rozebeke. Paul Pals gidst ons door één van de mooiste dorpen van de Vlaamse Ardennen. Het is reeds van 1994 geleden dat we hier nog wandelden. ‘S Middags kunnen we onze ‘milieuvriendelijk’ verpakte boterhammen verorberen in de feestzaal van het ex-college, in Oudenaarde, vlak bij het stadhuis. Parking en ingang niet langs de markt, wel langs achteren van het warenhuis Colruyt. Lekkere mattentaart, warme soep of een fris bruintje zijn te verkrijgen.

In de namiddag neemt Filip Keirse ons mee naar het Ingelbos in Hotond.

Het Ingelbos is een bos (eigendom van vzw Natuurreservaten) van 4,7 ha en ligt op 1 km van de bekende Hotondberg. Ook het Ingelbos is niet vrij toegankelijk.

Het is praktisch volledig omgeven door weiden, maar is ervan gescheiden door beekjes die een barričre vormen voor schadelijke invloeden (insijpelende mest). Het uitgesproken reliëf zorgt voor droge en natte stukken, wat weerspiegeld wordt in de vegetatie : Beuk, Zomereik, Lijsterbes, Dalkruid en Valse salie op de droge stukken, maar ook Zwarte els, Gewone es, Gevlekt longkruid, Dotterbloem, Groot springzaad, Kleine maagdenpalm en Muskuskruid in de vochtiger delen. Ook de typische Vlaamse Ardennenplanten zoals Paarse schubwortel, Wilde hyacint en Eenbes ontbreken niet.

Praktische info :

07.30H : verzamelen aan Top Markt (naast Rijksweg in Izegem)

07.45H : stipt : vertrek richting Rozebeke

* laarzen zijn noodzakelijk, verrekijker en veldgidsen zijn aan te raden

* Ben je ‘ s morgens belet, dan kan je ons ‘s middags komen vervoegen, om 13.00H in bovenvermelde zaal in Oudenaarde

* we rijden met eigen vervoer, rij je mee : liefst een belletje vooraf naar Jacqui Stragier (051/30.47.31)

We zijn terug thuis rond 19.00H.

 

 Terug naar activiteiten

Vorige pagina      Begin van pagina   

Homepagina vzw De Buizerd 

      teken ons gastenboek