Natuurtentoonstelling " De groene long van Ingelmunster-Izegem "
Vrijdag 26 , zaterdag 27 en zondag 28 september 2003

Na enkele jaren afwezigheid pakte vzw De Buizerd terug uit met een natuurtentoonstelling in 't Roosje, Weststraat 14 te Ingelmunster.

De "rode draad" doorheen deze tentoonstelling was de groene long Ingelmunster - Izegem zijn. Het is immers langs dit langgerekt groen lint dat de vzw beheerder is van reservaten als "De Kikkerpaaiplaats, 't Spoorwegdomein en medebeheerder van Mandelhoek. Goed voor zo'n 14 hectaren die grotendeels als "N"-gebied (natuurgebied) ingeschreven staan op de gewestplannen.

De oppervlakte natuur en groen buiten deze reservaten is er een veelvoud van. Denk maar aan de Kanaalbermen, het Kasteelpark in Ingelmunster, 't Blauwhuis in Izegem en omliggende weiden, Wandel op de Mandel, het Bosrelict aan de centrumbrug in Ingelmunster, de Mandelmeersen, de Beukendreef, het kanaal zelf,....... Het is trouwens langs deze groene streep met het kanaal als centrale as dat er verscheidene vormen van recreatie zoals, vissen, wandelen, paardrijden, joggen, fietsen,.... mogelijk zijn.

Naast de voorstelling van de groene long, de reservaten en onze eigen werking waren ook nog volgende  tentoonstellingen aanwezig : Tentoonstelling " Libellen" en "Hout" , beiden van Bos en Groen (Aminal), en een stand over composteren. Als gastvereniging nodigden wij dit jaar "Zoogdierenwerkgroep Zuid_West_Vlaanderen" uit, die hun werking kwamen voorstellen. Ook Natuurpunt Mandelstreke verzorgde 2 stands waaronder eentje van gierzwaluwen.

Om de innerlijke mens te verwennen was er ons gelegenheidscafé dat natuurlijk ook een bezoekje waard was.

Vrijdag 26 september was speciaal voorbehouden voor de derde graad van het lager onderwijs. Er kwamen ongeveer 250 leerlingen langs om iets op te steken over de natuur.

Langs deze weg willen we alle aanwezigen danken voor hun bezoek. 

We mochten zeer veel felicitaties in ontvangst nemen. De tentoonstelling kan dus zeker als een succes worden gezien. 

Verder willen we nog meegeven dat alle materiaal ( groene panelen, buizen en bevestigingsstukken) kan worden uitgeleend aan andere verenigingen. Dit aan de prijs van € 5 per wand van 2 panelen.  Wegens de hoge kosten van de bevestigingsstukken wordt wel een waarborg gevraagd van € 400. Meer info bij Hendrik Debeuf.

Vorige pagina       Begin van pagina      Homepagina

teken ons gastenboek