Vorige pagina  Speelbos langs kanaaloevers
De zondag     22 MAART 2009

Homepagina vzw De Buizerd 

Een firma schonk zelfs bomen aan klanten als relatiegeschenk

INGELMUNSTER - Langs het kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster werden gisteren zaterdag de eerste boompjes geplant die binnen tien jaar een speelbos van een hectare moeten vormen. Minister Hilde Crevits kwam het eerste exemplaar planten.

"Er werd meer dan een boompje opgezet over de historiek van dit speelbos", zei schepen Yves Vercruysse van Ingelmunster. "Maar de planting van nu is er een voor de toekomst. De kinderen die mee helpen planten, zullen straks de jeugdwerkers zijn die de kinderen in het bos begeleiden."

Het speelbos wordt ingeplant op een terrein van zo'n 5 hectare weiland en akkerland, langs het kanaal Roeselare-Leie. Bij de hoofdingang wordt een grote weide voorzien met een aantal hoogstamfruitbomen en een sneukel- of smulhaag van onder andere frambozen en braambessen. Verder in het bos wordt een open speelruimte voorzien omzoomd met notelaars. De gemeente Ingelmunster kreeg de steun van heel wat partners en overheden. Zo schonk de firma Recticel Insulation dit j aar in plaats van flessen wijn bomen aan hun klanten die ze konden planten. Een deel van die 2.500 bomen komt in Ingelmunster terecht. De Vereniging voor Bos in Vlaanderen voert samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een campagne voor 1 miljoen bomen en organiseert dit soort plantacties voor bedrijven en verenigingen. Amper vijf maanden na de lancering van de campagne staat de teller al bijna op 200.000 nieuwe bomen voor Vlaanderen, een ongezien record voor de bosarmste regio van Europa.

 

(Ml/foto MI)   Minister Hilde Crevits kwam het eerste boompje planten

  Vorige pagina 
Bekijk alle krantenknipsels
     Download dit artikel in pdf download artikel in pdf

Homepagina vzw De Buizerd