Vorige pagina 

Situeringsplan

Homepagina

Ingelmunster en Izegem zijn twee Belgische buurgemeenten gelegen in de provincie West-Vlaanderen.
map of Belgium

Kaart

 Situering BelgiŽ in Europa

Kaart van BelgiŽ Provincie West-Vlaanderen

Ingelmunster

Als niet gefusioneerde gemeente (ruim 16 km≤) vindt u Ingelmunster terug in het zuiden van West-Vlaanderen.
Steden zoals Tielt, Kortrijk en Roeselare liggen op ongeveer 10 km. Brugge vindt u op een halfuurtje rijden of zo'n 30 km.Ingelmunster maakt deel uit van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt en rechtsgebied Kortrijk.


De "Herte van Vlaanderen" of "Brigandsgemeente" is in vieren gedeeld door de rijksweg Kortrijk-Brugge van zuid naar noord en door het kanaal Roeselare-Leie van oost naar west.

 

Izegem

Izegem ligt in het centrum van de Mandelvallei. De Mandel vormt trouwens in het noorden de grens tussen Emelgem en Kachtem enerzijds, en Izegem anderzijds. In het oosten is de Lokbeek de natuurlijke grens met Ingelmunster. In het zuiden grenst Izegem aan Lendelede en Ledegem. De middenberm van de autoweg E403/A17 is de grens met Roeselare. Groot-Izegem grenst in het noorden aan Ardooie en Meulebeke. Izegem maakt deel uit van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt, en is sinds 1866 de hoofdplaats van een gerechtelijk kanton.Met zijn 26.500 inwoners en zijn 2.548 ha (25,48 km≤) oppervlakte heeft de Pekkersstad een bevolkingsdichtheid van ong. 1.040 inwoners per vierkante kilometer, wat enorm hoog is.

 

Vorige pagina       Begin van pagina      Homepagina