Vorige pagina 

Homepagina  

Vzw De Buizerd nodigt iedereen uit om deze vrij toegankelijke tentoonstelling te bezoeken.

Na enkele jaren afwezigheid pakt vzw De Buizerd terug uit met een natuurtentoonstelling in 't Roosje, Weststraat 14 te Ingelmunster.

De "rode draad" doorheen deze tentoonstelling zal de groene long Ingelmunster_Izegem zijn. Het is immers langs dit langgerekt groen lint dat de vzw beheerder is van reservaten als "De Kikkerpaaiplaats, 't Spoorwegdomein en medebeheerder Mandelhoek. Goed voor zo'n 14 hectaren die grotendeels als "N"-gebied (natuurgebied) ingeschreven staan op de gewestplannen. 

De oppervlakte natuur en groen buiten deze reservaten is er een veelvoud van. Denk maar aan de Kanaalbermen, het Kasteelpark in Ingelmunster, 't Blauwhuis in Izegem en omliggende weiden, Wandel op de Mandel, het Bosrelict aan de centrumbrug in Ingelmunster, de Mandelmeersen, de Beukendreef, het kanaal zelf,....... Het is trouwens langs deze groene streep met het kanaal als centrale as dat er verscheidene vormen van recreatie zoals, vissen, wandelen, paardrijden, joggen, fietsen,.... mogelijk zijn.


Naast de voorstelling van de groene long, de reservaten en onze eigen werking zijn we blij om nog volgende tentoonstellingen voor te stellen. Tentoonstelling " Libellen" en "Hout" , beiden van Bos en Groen (Aminal), en een stand over composteren. Als gastvereniging nodigen wij dit jaar "Zoogdierenwerkgroep Zuid_West_Vlaanderen" uit, die hun werking komen voorstellen.

Om de innerlijke mens te verwennen is er ons gelegenheidscafé dat natuurlijk ook een bezoekje waard is.

Vrijdag 26 september is speciaal voorbehouden voor de derde graad van het lager onderwijs.

Vzw De Buizerd nodigt U en familie, vrienden en kennissen uit om deze vrij toegankelijke tentoonstelling te bezoeken en dit op

zaterdag 27 september tussen 12h00 en 19h00 en op zondag 28 september vanaf 10h00 tot 19h00

in 't Roosje Weststraat 14, Ingelmunster (wegens de kermis zal de parking marktplein niet beschikbaar zijn, best is de parking te gebruiken van ‘t St.-Amandsplein, verdere bewegwijzering zal u tot in 't Roosje leiden).

Vorige pagina       Begin van pagina      Homepagina