Vorige pagina 

Grote lenteschoonmaak IVIO 

17 april 2004

Homepagina  

Op deze dag organiseerden alle gemeenten van het IVIO-gebied (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem en Tielt) in samenwerking met IVIO een grote zwerfvuilactie. Bedoeling was vooral sensibilisering en de sluikstorters ervan bewust maken hoeveel zwerfvuil ze achterlaten.

Ook vzw De Buizerd werkte aan deze actie mee in Ingelmunster. In en rond de kikkerpaaiplaats werd een "kampplaats" (lees stort) volledig opgeruimd. Niet minder dan 3 grote aanhangwagens met allerlei zaken werden er verzameld, gaande van plastic platen, stofzuiger, bierkratten, stoelen, lampkappen enz. Ook de bermen vanaf de Wantebrug, de zwaaikom, tot aan de centrumbrug kregen een beurt.

In Izegem werkten we samen met de jeugdvereniging "De Karekietjes". Deze groep gemotiveerde jongeren kwam de kanaaloever en de bermen langs Mandelhoek reeds opruimen op 20 maart. Ook toen werd heel wat zwervuil opgeruimd, al was het resultaat heel wat minder (gelukkig)  dan tijdens de opruimactie in 2003, waar toen maar liefst 237 kg werd verzameld.

In totaal werden in alle gemeenten samen maar liefst 14.577 kg afval opgehaald. 
In Ingelmunster bedroeg dit 1760,35 kg en voor Izegem was dit 1359,70 kg. 

Hopelijk heeft de sensibiliseringsactie het beoogde resultaat en gaan de mensen wat meer nadenken vooraleer ze iets weggooien.

Meer info over IVIO vind je hier :

 

Teken ons gastenboek

Vorige pagina       Begin van pagina      Homepagina